Driehonderd Pukkelpoppers in december naar de rechter

De organisatie van Pukkelpop krijgt nog tot 15 december om gedupeerde festivalgangers hun geld terug te geven. Op die dag zal organisator Chokri Mahassine een gerechtsdeurwaarder over de vloer krijgen. Met een dagvaarding.

pneirinckx

Ze staan al meer dan een maand recht tegenover elkaar: organisator Chokri Mahassine aan de ene kant, advocaten van gedupeerde Pukkelpoppers aan de andere kant. De inzet: 159 euro, de prijs van een combiticket. De soap heeft gisteren een nieuw vervolg gekregen. "We sturen volgende week een tweede aangetekende brief naar de organisatie van het festival", zegt advocaat Alex Wijnant, gespecialiseerd in economisch recht, die intussen al 300 gedupeerde Pukkelpoppers vertegenwoordigt. "Als daar geen antwoord op komt, stappen we naar de rechtbank."

Als de organisatie niets meer laat weten, zal er op 15 december een gerechtsdeurwaarder naar Hasselt vertrekken met een dagvaarding in de hand. "Die contacten zijn al gelegd", zegt Wijnant. "De organisator van het festival hoeft die dagvaarding niet te tekenen. We zullen hen wél op de hoogte brengen. Ze krijgen ook een kopij van de dagvaarding."

Ontevreden

De gedupeerde Pukkelpoppers zetten dus door. En de groep ontevreden festivalgangers wordt elke dag groter. Er zouden nu al 300 Pukkelpoppers akkoord gaan om de organisatie voor de rechtbank te dagen. Als Mahassine een dagvaarding krijgt, is hij of zijn advocaat verplicht om op een bepaalde datum voor een rechtbank te verschijnen. Volgens Wijnant zal dat de rechtbank van eerste aanleg in Hasselt worden. Op de plaats waar de verwerende of gedaagde partij is ingeschreven. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

WIM BRILLOUET

Foto Photo News

Lees meer nieuws over Pukkelpop

Aangeboden door onze partners