MR niet onder indruk van "theatralisering van de crisis"

Print
MR niet onder indruk van "theatralisering van de crisis"

MR niet onder indruk van theatralisering van de crisis

De kopstukken van PS en cdH leggen de schuld voor de blokkering in de onderhandelingen bij de liberalen, maar MR-voorzitter Charles Michel zegt dat hij nooit geweigerd heeft om te onderhandelen. Hij laat zich naar eigen zeggen niet van zijn stuk brengen door de "theatralisering" van de voorbije dag, zei hij dinsdagmorgen op de Franstalige radiozenders.

PS-vicepremier Laurette Onkelinx verdedigde de voorstellen die formateur Elio Di Rupo op tafel legde. "Verder kunnen we niet gaan, anders is het niet langer evenwichtig." Onkelinx ontkent dat de PS vasthoudt aan de macht. "We gaan niet voor om het even wat. Hetgeen nu op tafel ligt, is niet het programma van de PS. Maar we kunnen er mee leven. Vier partijen hebben gezegd dat het volstaat."

Lees ook: "Willen Open Vld en CD&V liever in sukkelstraatje blijven?"

"De hoogste inkomens doen betalen"

Volgens Onkelinx draait de blokkering rond de belastingen op meerwaarden en rond de invoering van een vermogensbelasting. MR-voorzitter Michel ontkent: "Wij willen de hoogste inkomens doen betalen."

Melchior Wathelet (cdH) verdedigde de aanval die zijn voorzitter Benoît Lutgen maandag lanceerde richting liberalen. "De MR moet nu maar eens duidelijkheid scheppen en Open Vld moet eindelijk 'ja' zeggen."

MR-voorzitter Michel zei tot slot dat de harde taal van PS en cdH het klimaat er niet beter op maken. "Maar ik laat mij niet van mijn stuk brengen door de theatralisering van de crisis."

Foto Photo News