Pukkelpop-organisatoren betreuren "lasterlijke aanvallen"

De organisatoren van het muziekfestival Pukkelpop zijn verontwaardigd over de "lasterlijke aanvallen" op vennootschap Que Pasa?!, zo laten ze maandag weten in een persbericht. Ze benadrukken dat ze na de ramp bij de eersten waren om af te zien van hun honoraria voor 2011.

pneirinckx

Voormalig Open Vld-Kamerlid Luk Van Biesen had maandag aangeklaagd dat Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine en zijn echtgenote zichzelf in 2010 via hun bedrijf Qué Pasa?! een dividend uitkeerden van 882.353 euro. "Festivalgangers krijgen hun ticket niet terugbetaald omdat er geen geld zou zijn, maar de aandeelhouders kregen wel een pak dividend. Dat is een schande", klonk het.

Lees ook: Dividend van 880.000 euro voor organisator Pukkelpop

"Uitzonderlijk dividend"

Maar de organisatoren vinden die kritiek misplaatst. "Men baseert zich moedwillig op een uitzonderlijk dividend, dat voor de eerste en enige keer sinds de oprichting én na de zeer succesvolle editie van 2010 werd uitgekeerd", zo luidt het. "Maar het jaar 2010 is het enige jaar waarin een dividend werd uitgekeerd."

Daarnaast wordt benadrukt dat Que Pasa?! niet gelijk kan worden gesteld aan de organisatie van Pukkelpop. "Que Pasa?! is een vennootschap die onder andere haar diensten uitleent voor het organiseren van Pukkelpop", zo staat in de mededeling. "Pukkelpop is slechts een van haar projecten, maar niet het enige."

"Om de geloofwaardigheid van de betrokken vennootschappen en de toekomst van Pukkelpop te beschermen", delen de organisatoren ten slotte mee dat ze verder niet meer willen communiceren "over deze financiële zaken, gezien alle informatie openbaar en vrij toegankelijk is".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer