Souschef El Bulli opent restaurant in Zonhoven

Print
Souschef El Bulli opent
 restaurant in Zonhoven

Souschef El Bulli opent restaurant in Zonhoven

Zonhoven - Liefhebbers van topgastronomie voelen het water al spontaan in de mond komen als ze de naam 'El Bulli' horen. Het Spaanse restaurant was jarenlang het beste ter wereld, maar deze zomer gingen de deuren tijdelijk dicht. Loren Cabello Hidalgo, een souschef van El Bulli, zat zonder werk. Tot hij Mo S'Rifi leerde kennen. De twee starten dit weekend restaurant 'La Fuente' in Zonhoven. Binnen vier jaar willen ze de eerste Michelinster.

El Bulli werd al vier keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Hoe komt de souschef van zo een zaak in Zonhoven terecht? Meesterkok Loren Cabello Hidalgo spreekt amper Nederlands. En veel tijd om zijn nieuwe woonplaats te leren kennen, heeft hij nog niet gehad. "Via een omwegje in Malaga kwam ik in België terecht", vertelt hij. "Hier waren er meer mogelijkheden, zeker sinds in Spanje de crisis uitbrak. Alleen ging het project waarvoor ik naar Brugge gereisd was helaas niet door." "Een ongelofelijk toeval", glundert Mo S'Rifi, met wie de topkok de zaak opstart.

"Samen met mijn echtgenote wilde ik een restaurant beginnen. Toen we in Brugge een terrasje deden, hoorde ik plots iemand Spaans spreken. Ik spreek zelf Spaans, en dus sloeg ik een babbeltje met de man." Die man bleek Loren Cabello Hidalgo te zijn, één van de vroegere koks van El Bulli. "Hij was net op zoek naar nieuw werk. Lang moesten we niet nadenken. Hoeveel kans heb je om zo'n culinaire meester in je keuken te krijgen? Hij is even komen kijken in ons pand en na een paar gesprekken was de deal al rond."

Geen moleculaire keuken

Ambitieus is de Spaanse souschef zeker. "Ik ben nu 36 jaar, en voor mijn veertigste wil ik graag een Michelinster behalen hier in Zonhoven." Vrijdagavond liet hij de genodigden al voor het eerst van zijn kookkunsten proeven. "Verwacht van mij geen moleculaire keuken", benadrukt hij. "Ik wil met echte ingrediënten werken. Mijn specialiteit is kreeft en vis met tal van sauzen."

Als Loren Cabello Hidalgo zijn sauzen bereid, mag Mo S'Rifi de keuken niet in. "Dat is topgeheim", lacht hij. "Verwacht van onze gastronomie trouwens geen piepkleine porties. Wij houden van lekker en goed eten." 'La Fuente' opende gisteren de deuren langs de Heuvenstraat 116 in Zonhoven.

ToRo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio