Roularta ziet advertentie-inkomsten nu dalen

De beursgenoteerde mediagroep Roularta kon zijn omzet in het derde kwartaal opdrijven door hogere reclame-inkomsten. Maar die werden tenietgedaan door een stijging van de loonkosten en door hogere papierprijzen.

jvangeyte

Bovendien zegt Roularta dat de vooruitzichten ook minder gunstig zijn. De algemene economische toestand heeft gezorgd voor onzekerheid en onrust bij de adverteerders. Vanaf oktober vertonen de inkomsten uit advertenties dan ook een dalende trend.

In het derde kwartaal liep het nochtans behoorlijk. Roularta kon zijn omzet tussen begin juli en eind september optrekken tot 145,9 miljoen euro. Dat was 3,9% meer dan in dezelfde periode van 2010. In de audivisuele media werd een groei van de inkomsten opgetekend met 4,8%, in de gedrukte media was er een toename met 2,7%.

Roularta is onder meer uitgever van Knack, Trends, De Zondag en de Krant van West-Vlaanderen. Voorts is het bedrijf sterk actief in Frankrijk. In de audio-visuele sector is het bedrijf aandeelhouder bij de Vlaamse Media Maatschappij, Kanaal Z en enkele regionale tv-omroepen.

Gecumuleerd over de eerste negen maanden boekte Roularta nu een omzet van 520,088 miljoen euro. Dat was een groei met 3,5% in vergelijking met dezelfde periode van 2010.

JVG