Antonia is 104 én Medi Clown

MediClown worden, daar droomde Antonia Nouwens van. Zelf dacht ze dat het voor een volgend leven zou zijn, maar zondag op haar 104de verjaardag kreeg ze plots een neus opgezet.

kscherpenberg

Meteen mocht 's lands oudste clown aan het werk in de pediatrie van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. "We hebben Antonia leren kennen in 2010. Die eerste kennismaking met de Medi Clowns maakte zo een grote indruk op haar, dat deze vrolijke herinnering zelfs boven elke vorm van enig geheugenverlies bleef uitstijgen", vertelt Marc Steegmans, voorzitter vrijwilligers van de Medi Clowns.

"We wisten dat het haar wens was om ook eens deel uit te maken van deze familie clowns. Maar toen zei ze al dat het waarschijnlijk voor een volgend leven zou zijn. Maar dat was zonder de machten en krachten gerekend van de grensverleggende MediClowns. Dus hebben we haar op haar 104de verjaardag een dag gediplomeerd tot oudste clown van het land."

Kinderen

En zo ging Antonia Nouwens, geboren op 13 november 1907 in Middelbeers (Nederland) gisteren dus op haar 104de verjaardag als hoogbejaarde eeuwelinge en ex-kloosterzuster het Medi Clownsteam aanvullen. Ze maakte de zieke kinderen van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder aan het lachen. Daar werd 'Tonia' eerst door de schminkster en kleedster op de afdeling pediatrie omgetoverd tot volwaardige Medi Clown. "Ik heb de Medi Clowns nooit kunnen vergeten, ze bleven altijd in mijn gedachten. Dit is dus een droom die uitkomt", zegt Tonia. Tonia verblijft momenteel in rusthuis Immadi in Hasselt.

BeHo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer