Advocaat Ronald Janssen wil lagere schadevergoedingen

Meester Adam Miskovic, die maandag voor zijn cliënt Ronald Janssen in Tongeren aanwezig was voor de afhandeling van de burgerlijke belangen, betwistte de schadevorderingen niet, maar hij stelde zich wel vragen bij de gevorderde bedragen.

jrosquin

Miskovic vroeg maandag het hof rekening te houden met de juridische werkelijkheid van de indicatieve tabel, ofwel de lijst met schadevergoedingen, die in ons land bestaat.

Leidraad

De indicatieve tabel dient als leidraad voor een raming van de schade die men niet kan begroten, zoals de morele schade. "De burgerlijke partijen verwijzen terecht naar het leed dat veroorzaakt is, maar ik zit met de juridische werkelijkheid van de indicatieve tabel. Ik heb tot vorige week een toevloed gekregen van schadenota's. Voor de ouders kan het basisbedrag van 12.500 euro verhoogd worden. Voor de broers en zussen stel ik elk 4.500 euro voor en voor de grootouders 2.000 euro. De vergoeding voor de lijdensweg wil ik herleid zien tot 7.500 euro", aldus Miskovic.

Aanstelling van deskundige

Voor het zoontje van de nicht van Kevin Paulus werd een aanstelling van een deskundige, zoals een kinderpsychiater, gevraagd, omdat Shana en Kevin vaak gingen babysitten op de jongen die vijf jaar was op het ogenblik van de feiten. Ook voor een oom van Shana, die sinds november 2010 werkonbekwaam is, werd een aanstelling van een deskundige gevraagd.

Daarnaast kwamen de vorderingen voor het geleden loonverlies, waarbij de verdediging zich vragen stelde. Maandag 21 november weet Ronald Janssen hoeveel hij de nabestaanden van zijn drie slachtoffers moet betalen.