Nabestaanden eisen 875.000 euro van Ronald Janssen

De familie van Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus eisen 875.000 euro morele schadevergoeding van Ronald Janssen. Dat deden ze namiddag in Tongeren, waar de afhandeling van de burgerlijke belangen van het proces Janssen plaatsvindt.

drombouts

In totaal zijn er 28 burgerlijke partijen. Die vragen ook een vergoeding voor de begrafeniskosten en voor loonverlies en geld voor psychologische begeleiding.

De ouders, broers en zussen van de slachtoffers van de leraar uit Loksbergen wilden namiddag ook nadrukkelijk geld voor het leed dat de kinderen moesten doorstaan.

Meester Miskovic, advocaat van Janssen, betwistte de omvang van de bedragen. Daarom besliste het hof pas op 21 november uitspraak te doen.

Miskovic vroeg maandag het hof rekening te houden met de juridische werkelijkheid van de indicatieve tabel, ofwel de lijst met schadevergoedingen, die in ons land bestaat.

Janssen niet aanwezig

Alleen de acht raadsmannen van de burgerlijke partijen waren aanwezig. Janssen zelf woonde de zitting niet bij. Hij is op 21 oktober tot levenslange opsluiting veroordeeld.

Lees ook: Advocaat Ronald Janssen wil lagere schadevergoedingen