Vietnamese boeren nemen krokodillen in huis

Print
Vietnamese boeren nemen krokodillen in huis

Vietnamese boeren nemen krokodillen in huis

Op krokodillenboerderijen in de Mekong-delta in het zuidwesten van Vietnam worden talloze dieren ondergebracht in de woningen van de eigenaars, om te verhinderen dat de krokodillen kunnen ontsnappen wegens de overstromingen. Dat melden lokale media vrijdag.

Door de overvloedige regenval dreigen de kooien van de dieren te overstromen. Veel dieren op de krokodillenboerderijen worden daarom ondergebracht in de huizen van de eigenaars.

In het district Binh Thanh verklaarde een boer zelfs dat hij 300 babykrokodillen noodgedwongen op een boot had onderbracht. Zijn familie hield de boot naar eigen zeggen dag en nacht in de gaten om zo te verhinderen dat de dieren ontsnappen. "Elk dier is zo'n 50 dollar waard, het zou me erg veel geld kosten moest ik ze kwijtraken", aldus Nguyen Van Duc.

Krokodillenboerderijen zijn erg populair in Vietnam. Tienduizenden dieren worden er gekweekt voor hun vlees en huid. In 2007 wisten honderden krokodillen hun vrijheid te bemachtigen na zware overstromingen in het centrum van het land.

Beeld: PhotoNews