Lieven Verstraete in rapvideo

'Terzake'-anker Lieven Verstraete is op YouTube te zien in een videoclip van de Oostendse rapper Madsin.

ssimons

Madsin is de artiestennaam voor de Oostendse rapper Richie Vandamme. In de videoclip voor het nummer ‘Propaganda’ rekent hij - verkleed als terroristenleider - af met de gevestigde waarden zoals CEO’s van grote bedrijven en journalisten die volgens hem de wereld verzieken met valse berichtgeving.

Vriendendienst

In de clip is het laatste slachtoffer in het rijtje niemand minder dan tv-gezicht Lieven Verstraete. Hij wordt met een sikkel bedreigd, maar rapt enkele seconden later zelf even mee.

“Het was een vriendendienst, Richie is de neef van mijn vriendin. Ik vond het wel amusant om eraan mee te werken. Het resultaat is nogal bloederig geworden, maar ik denk dat de meeste kijkers wel de ironie ervan inzien. En wat mijn raptalent betreft, dat is beperkt. Meer dan ‘Yo, Propaganda’ heb ik niet moeten zingen" (lacht).

Geloofwaardigheid

Tast een videoclip zoals deze zijn geloofwaardigheid als journalist niet aan? Wat als hij later echt moet berichten over foltervideo’s? “Goh, we gaan toch niet op elke slak zout leggen zeker? Dit heb ik gedaan in mijn vrije tijd. Dat staat los van mijn werk. Ik mag hopen dat de mensen toch het verschil zien”, aldus Verstraete.

Bekijk de beelden via YouTube:

Foto YouTube

RD