Vroeg klokje clarissen luidt niet meer

Print
Sint-Truiden - Al 160 jaar luidt het klokje van het Truiense klooster van de clarissen in de Diesterstraat elke ochtend om 5.30 uur. Nooit maakte iemand in de buurt zich daar druk om. Tot enkele weken geleden enkele nieuwe buren daarover gingen klagen. Nu luidt het klokje ‘s pas om 7.20 uur.

“Enkele weken geleden kregen wij een niet zo’n sympathieke man aan de telefoon die zei dat het maar eens moest ophouden met zijn nachtrust te verstoren”, zegt zuster Carmen.

“Wij maakten een afspraak om er over te praten maar hij daagde niet op. Ook van een vrouw die last had, hoorden wij niks meer. We dachten dat het probleem zich niet meer stelde. Tot op een dag de wijkinspecteur van de lokale politie aan onze deur stond,” zegt zuster Carmen.

De zusters wilden geen ruzie in de buurt en stelden meteen voor het klokje pas om 7.20 uur te laten luiden.

Wijkagent

Volgens hoofdcommissaris Gielen had een van de buurtbewoners, die in naam van een aantal medebewoners optrad, een meldingskaart van overlast aan de politie bezorgd.

“De wijkagent heeft de klacht voorgelegd aan de zusters. Die hebben daarop meteen voorgesteld de klok die buiten het klooster hing naar binnen te brengen en enkel nog om 7.20 uur te luiden bij de start van de mis,” besluit Gielen.

De afschaffing van de vroege klok zorgt voor heel wat reacties op Facebook. Maar de zusters willen liever vrienden zijn met hun buren en luiden daardoor hun klok later, melden ze zelf op internet.

De zusters hebben hun eigen reactie op het internet gezet.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio