thumbnail: null
thumbnail: null

Speurders bekijken onopgeloste moorden opnieuw na proces Janssen

Nu het proces achter de rug is, gaan speurders een aantal onopgeloste moorddossiers opnieuw bekijken om te zien of ze toch niet op een of andere manier aan Janssen kunnen worden gelinkt. Een daarvan is de moord op Tamara Morris.

jlenaerts

Na de arrestatie van Janssen werden tientallen oude dossiers vanonder het stof gehaald. Want Janssen had zelf een vierde moord bekend. De politiecontrole in Bütgenbach, waarover hij het had, heeft effectief plaatsgevonden. Maar welk lichaam er toen in zijn koffer lag en of er wel een vierde dode was, heeft men nooit kunnen achterhalen.

In een aantal andere dossiers zijn er geen bewijzen gevonden tegen hem. Maar ook geen elementen die hem volledig vrijpleiten. Zoals in de moord op Tamara Morris, het meisje uit Aarschot dat in 2006 in Aarschot verdween en van wie het lijk in 2009 werd teruggevonden in Hoei.

Het lichaam van Tamara verkeerde in een te ver gevorderde staat van ontbinding om nog DNA-sporen te vinden.

In zijn pleidooien zei advocaat Jef Vermassen dat hij niet geloofde dat Janssen 'maar' drie moorden had gepleegd en wees er op dat hij in zijn verhoren over Tamara Morris had gepraat. En over de campusmoorden in Leuven. Janssen gaf ook toe dat hij zijn wapens vier keer opgegraven en weer begraven had.

Speurders, die onder een enorme tijdsdruk stonden om het dossier zo snel mogelijk voor assisen te krijgen, zullen nu in alle rust een aantal dossiers herbekijken.

TG

Tekening: Palix