thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ouders slachtoffers blij dat jury Janssens verklaringen niet geloofde

De ouders van de slachtoffers van Ronald Janssen reageerden net als gisteren oplucht na de uitspraak van de Tongerse assisenjury. Tijdens een persconferentie achteraf vertelden ze hoe ze tevreden zijn dat ze de verklaringen van Janssen konden weerleggen, al blijven ze nog met een heleboel vragen achter. Vragen waarop enkel de moordenaar van hun kinderen een antwoord weet.

fvranckx

Lees ook: Levenslange opsluiting voor Ronald Janssen

De ouders van Annick Van Uytsel (foto boven) zijn vooral blijf dat de jury geen geloof hechtte aan Janssens verhaal over de verdwijning van hun dochter. "Ik wou zijn versie horen. Hij zei dat Annick vrijwillig is meegegaan", vertelde vader Eddy. "We hadden gehoopt dat hij ergens zou breken. Dat is niet gebeurd. Het bewijst hoe slecht die man is."

Ook de families van Kevin Paulus (foto onder) en Shana Appeltans verlieten de zaal met een gerust gemoed, blij dat de jury niet gelooft dat de familie Appeltans en Kevin Janssen pestten. "Ik ben opgelucht dat we eindelijk weer buiten kunnen", aldus Shana's moeder Peggy.

Eddy Van Uytsel besloot met een boodschap voor de politiek. "Onze kinderen mogen niet voor niets gestorven zijn. Wij hopen dat hier lessen uit getrokken zullen worden. Wij pleiten voor een gemeenschappelijke databank. Wij zullen niet alleen aan ons eigen kind, maar ook aan de kinderen van de andere families altijd blijven denken", aldus de vader van Annick, die ook nog aangaf "iets te willen doen" met het huis van Janssen.