"Blij dat die seriemoordenaar niet meer op straat kan"

Meester Jef Vermassen, advocaat van de ouders van Annick Van Uytsel, is tevreden met de straf die de Tongerse assisenjury Ronald Janssen heeft opgelegd. Het is volgens hem "de enige eerlijke en zinvolle oplossing voor iemand zoveel leed heeft veroorzaakt". Ook meester Geert Jaspaert is een tevreden man.

fvranckx

Lees ook: Levenslange opsluiting voor Ronald Janssen

"Ronald Janssen heeft minstens drie slachtoffers gedood en daarnaast nog veel meisjes verkracht. Hij heeft grote trauma's veroorzaakt", reageerde Vermassen na het einde van de zitting.

"Zijn plaats is in de gevangenis. Er gaat een immens grote gevaarlijkheid uit van deze man. Op de zitting onteerde hij Annick, iemand die zich niet meer kan verdedigen. Hij maakte van haar een hoer. Eerst heeft hij haar met drie zware hamerslagen het hoofd ingeslagen en dan deelde hij weer zo'n zware slagen uit op het proces."

"De ouders zijn uiteraard ook blij en opgelucht dat die seriemoordenaar niet meer de straat op kan. Vlaanderen is weer veiliger", besloot Vermassen.

"Ook bij de ouders van Kevin Paulus is de ontlading groot", voegde meester Jaspaert daar nog aan toe. "De strafmaat was te verwachten. Hij heeft het proces proberen te manipuleren en Kevin erbij te betrekken. Vandaar dat de ontlading zo groot is."

FiVr

Meer over Jef Vermassen