Dubbelconcert Knopfler & Dylan zonder duet

Mark Knopfler & Bob Dylan: het was aangekondigd als een uniek dubbelconcert in het Sportpaleis, maar helaas viel de avond strikt in twee helften uiteen. Een duet in de vorm van een bisnummer kwam er niet. Misschien maar goed voor Bob, want Mark was uitstekend bij stem.

ikerremans

Voor de pauze mocht Mark Knopfler gezellig en gezapig het vuur aan de lont steken. What it is klonk hartverwarmend met viool, de Dire Straits-klassiekers Brothers in arms en So far away lieten de vonk finaal overslaan naar de zaal. Wat opviel is dat Knopfler uitstekend en als vanouds bij stem was. Een stem die het zittende publiek halfweg deel één toesprak: "We zullen een korte maar goeie tijd hebben."

Bekijk hieronder een YouTube-filmpje van 'Brothers in arms':

Inderdaad, na een uur zat het Knopfler-deel erop, en mocht Bob Dylan de bühne op. De meester verscheen in strak zwart pak, en witte cowboyhoed. Omringd door vijf klassemuzikanten -dat waren er twee minder dan Knopfler- trapte Dylan bijna swingend af, met gitaar om de hals lichtjes door de knieën buigend. Veel bindtekst kwam er niet, en het was wachten op enkele klassiekers om echt contact te krijgen met het Sportpaleis, dat deze keer zeker niet noodzakelijk vol rabiate fans zat. Jan De Smet, Marc Didden en Urbanus niet te na gesproken.

Na anderhalf uur concert, waarbij opviel hoe Dylan steeds hetzelfde stemgebruik aanwendde om echt zingen te vermijden, herkende een geoefend oor achtereenvolgens 'All along the watchtower' en 'Like a rolling stone'. De band bleef swingen, het meerendeel van het publiek bleef zitten - al klom er wel iemand op het podium. Daarna floepten de zaallichten onverbiddelijk aan. Een uniek duet kwam er niet na een nochtans unieke dubbelaffiche. Gemiste kans om van 1 + 1 meer dan 2 te maken.

KBZ

Foto's Bert Hulselmans