DSK gelinkt aan pooier uit Kortrijk

Het parket van Kortrijk heeft begin oktober de 62-jarige Dominique 'Dodo' Alderweireld aangehouden. De Fransman, die al even in ons land woont, zou prostituees hebben geleverd aan gewezen IMF-baas Dominique Strauss-Kahn. De vrouwen moesten zich aanmelden op feestjes in Frankrijk en in de Verenigde Staten.

kscherpenberg

Naast Dodo werden ook zijn echtgenote Bea en twee kompanen ingerekend. "Ze worden verdacht van mensenhandel met het oog op seksexploitatie, en het leiden van een criminele organisatie", aldus het parket in een Corelio-krant.

Dat wil zeggen dat de verdachten van over de hele wereld vrouwen naar hier lokten en ze vervolgens dwongen om zich te prostitueren. Er hebben zich al op zeventien verschillende locaties (in Oost- en West-Vlaanderen en in Henegouwen) huiszoekingen voorgedaan. De clubs van Alderweireld in Kuurne, Ronse en Doornik moesten dicht.

Dodo stuurde ook meisjes naar het Carlton-hotel in Rijsel, waar volgens het Franse gerecht systematisch Franse hooggeplaatsten de lakens deelden met hoertjes. Volgens betrokkenen hoorden ook DSK bij dat clubje.

De Franse pers schrijft zelfs dat de man wel eens persoonlijk naar Alderweireld belde om meisjes te bestellen. Hij zou er hebben meegenomen naar New York.

"We staan in nauw contact met het gerecht in Rijsel", is het Kortrijkse parket karig met commentaar.

Meer over Kortrijk

Aangeboden door onze partners