"Janssen was geen goede leerkracht"

Print

Janssen was geen goede leerkracht

In Tongeren is vanochtend de beslissende week van het process-Janssen van start gegaan. Eerst kwamen nog enkele collega’s van Ronald Janssen vertellen over het karakter van de beschuldigde. Nadien kreeg de eerste ex-vriendin van Janssen (foto bovenaan) het woord. Zij had in juni 2009 een korte relatie met hem.

Marc M. (foto onderaan), pedagogisch directeur in de school waar Janssen les gaf, heeft weinig positieve ervaringen met de leerkracht. “Als ik een top drie van de minste leerkrachten op school moest maken, dan hoorde Janssen er zeker bij. Als hij niet vast benoemd was, dan had ik zijn opdracht niet langer verlengd", klonk het. Janssen zelf stond na een verhaal over een belangrijke klassenraad die hij had gemist nogmaals geïrriteerd recht en richtte zich tot de man: “Een fantastisch verhaal. Ik was geen klasleraar van die klas toen. Corrigeer dat maar in uw notities!”De vier andere ex-collega’s ging verder op wat er vrijdag verteld werd. Janssen was volgens hen niet de perfecte leerkracht, maar hij was zowel tijdens als na de schooluren “een vrolijke leraar die af en toe een danste en een pintje dronk”.

"Op 4 januari 2010 bij de herneming na de kerstvakantie, toen de dood van Shana en Kevin het gespreksonderwerp was, kwam Ronald Janssen bij ons staan en hij zei: dat waren de twee braafsten van de familie", vertelde collega Stefan B. wel.

Daarna kwam de eerste ex-vriendin van de dag naar voren. Katrien T., die Janssen leerde kennen tijdens een wandeling in mei 2009 en vervolgens een korte relatie met hem had, kende hem niet zo goed. Ze mailden met elkaar en bleven bij elkaar logeren. Maar toen Janssen op een terrasje in Gent een jongere vrouw bleef aanstaren, begon Katrien zich te generen en doofde het vuur tussen de twee stilaan.

Herbeleef de zitting:

FiVr