Stybar wint Kermiscross van Ardooie

Zdenek Stybar (Quick Step) heeft donderdag de zeventiende editie van de 'Kermiscross' in het West-Vlaamse Ardooie gewonnen. De Tsjech haalde het in de sprint van Sven Nys.

drombouts

Het was Klaas Vantornout die samen met Jan Denuwelaere en Stybar in de openingsronde het tempo in de grote groep fiks opdreven. Wat verderop sloten ook nog onder andere Rob Peeters en Dieter Vanthourenhout voorin aan. De kopgroep zou alsmaar verder aandikken en halverwege de wedstrijd kregen we elf leiders.

Op drie ronden van het einde versnelden Nys, Dieter Vanthourenhout en Stybar. Niemand slaagde erin uit de achtergrond het leidende trio nog te vervoegen en bij een nieuwe tempoversnelling moest ook Vanthourenhout er voorin af.

De verstandhouding bij het duo Stybar-Nys was opperbest te noemen en zij mochten dan ook sprinten voor de eindzege. De wereldkampioen begon van ver op kop aan en zou zijn leiderspositie, net als vorig jaar, niet meer afstaan aan Nys, die in Ardooie dus andermaal genoegen moest nemen met de dichtste ereplaats.

Dieter Vanthourenhout werd verdienstelijk derde. Bart Wellens hield in de sprint voor de vierde plaats de Duitser Philipp Walsleben achter zich.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer