Klokkenluiders vrijgesproken

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft dinsdagmorgen Mary-Ann Vonckx en Vera Vrancken, twee van de zogenaamde klokkenluiders die in de Panorama-reportage getuigden over wanpraktijken bij de politiezone Hazodi, vrijgesproken van de betichting dat ze onrechtmatig een dossier zouden bekomen hebben.

ghouben

Het parket van Hasselt, meer bepaald Procureur des Konings Marc Rubens, had beide klokkenluiders gedagvaard omdat ze een dossier zouden gestolen hebben bij het verzamelen van bewijslast over de corruptie, fraude en pesterijen in de politiezone Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek. Mary-Ann Vonckx en Vera Vrancken werden dus zelf beticht in de zaak die ze aan het licht hebben gebracht.

De correctionele rechtbank van Hasselt oordeelde dinsdagmorgen echter dat beide dames niet schuldig zijn aan de feiten die hen ten laste werden gelegd. Ze werden dan ook over de hele lijn vrijgesproken en moeten niet opdraaien voor de gemaakte kosten van het proces. Vrancken en Vonckx waren zelf niet aanwezig op de zitting, maar lieten zich vertegenwoordigen door hun advocaat.

Namens de politiezone Hazodi was advocaat Hugo Lamon aanwezig, de man die afgelopen week nog hard uithaalde naar de klokkenluiders en de journalist van de VRT-reportage.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio