thumbnail: null
thumbnail: null

Beelden huiszoeking Janssen doen denken aan horrorfilm

Deze voormiddag werden op het assisenhof in Tongeren de beelden getoond van de huiszoekingen in de woning van Ronald Janssen in Loksbergen (Halen). Dat leverde hallucinante taferelen op.

fvranckx

Zoals de bivakmuts die achteloos over zijn hometrainer hing. En de samengeknoopte nylonkous, waaruit gaten voor de ogen en de mond geknipt waren. Het ding leek rechtstreeks afkomstig uit een horrorfilm.

Of het wapen dat verborgen zat in een zak Whiskas in de bijgebouwde garage. "Een prulwapen", noemde Janssen het zelf volgens de onderzoekers. "Want je kan er maar twee patronen mee afvuren, en dan moet je weer herladen."

Ook opvallend aanwezig, volgens de Hasseltse onderzoeker Leon Vinckenbosch, waren de kinderen in het huis: tekeningen, foto's, knutselmateriaal en speelgoed. Een onafgewerkte muur hadden ze dankbaar gebruikt als tekenbord.

"Wat mij op dat moment opviel was dat Janssen, toen hij hoorde dat de FGP Leuven aanwezig was voor het dossier Van Uytsel, opmerkte: 'Ook dat nog'", aldus de commissaris.

Toen foto's van de slaapkamer en badkamer van Janssen werden getoond, kon vader Van Uytsel (foto) het niet meer aanzien. Hij verliet de zaal.

Lees ook: Toch openbaar proces ondanks gruwelijke foto's Shana en Kevin

Volg de vijfde dag van het proces live via onze reporter ter plaatse:

Proces Janssen: Volg de vijfde dag live

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer