Belgisch kampioenschap frikandellen eten: "Degoutant"

Snackgigant Vanreusel uit Hamont voert momenteel campagne voor zijn frituurhapjes met een wel heel bijzondere actie: het Belgisch kampioenschap frikandellen eten. Wie op één uur tijd de meeste frikandellen verorbert, wint een iPad 2 én een Vanreusel-pakket met snacks. "Een vreetwedstrijd als deze is ronduit degoutant", zegt gezondheidsgoeroe Sonja Kimpen. "Zeker in een tijd dat overdadig eten een wereldprobleem is."

kscherpenberg

"Ik snap wel dat een bedrijf promotie moet voeren voor zijn producten, maar dat een snackfabrikant op deze manier actie voert, vind ik ronduit degoutant", zegt gezondheidsexperte Sonja Kimpen. "Met het eten van een frikandel is op zich helemaal niks mis, maar dat doen in de vorm van een vreetwedstrijd kan toch echt niet. We leven in een tijd dat overdadig eten echt een wereldprobleem is. Mensen die portiestoornissen hebben, krijgen een vergoeding van de ziekenkas als ze een maagverkleining willen. Dan is het toch ziekelijk dat je mensen gaat aanzetten om zich vol te proppen met eten. Met zo'n wedstrijd pleeg je echt een aanslag op je ingewanden."

Bij Vanreusel klinkt het dat ze hun voorzorgen nemen om het kampioenschap in de hand te houden. "Mensen die zich kandidaat stellen voor het Belgisch kampioenschap moeten sowieso 18 jaar oud zijn", klinkt het. "Daarnaast vragen we hen ook om op voorhand een schatting te maken hoeveel frikandellen ze denken te gaan eten. Als dat extreem veel is, zullen we hen dat afraden. Daarnaast hebben we voor deze actie gekozen omdat er al zoveel regeltjes zijn. Eén keer zondigen moet dan toch kunnen." Het wereldrecord frikandellen eten staat momenteel op 44 stuks. "Gisteren stond de teller van het aantal deelnemers aan het BK al op 130. Een van hen beweert zelfs 55 frikandellen op één uur te kunnen eten", klinkt het bij Vanreusel.

KoSn

Limburgse frituren kunnen zich kandidaat stellen om een van de vier voorrondes van het BK te organiseren en de winnaars daarvan mogen het tegen elkaar opnemen in de grote frikandellenfinale op 4 november.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio