"Hij hakte haar piano in stukken"

"In een banale familieruzie sleurde Ronald Janssen de piano van zijn vrouw naar buiten, hakte die in stukken en stak hem in brand. Hij sloeg haar in elkaar omdat de kinderen te rumoerig waren en hij niet kon uitslapen na een fuif. " Dat getuigde de Herkse agent Alex Michaux (38) dinsdag in Tongeren.

kscherpenberg

Michaux tipte twee keer de Leuvense moordonderzoekers over het agressieve gedrag van Janssen, maar er werd nooit iets mee gedaan. "Ik had geen goed gevoel bij hem. Er was de agressieve verkrachting van zijn vriendin. En later de nachtelijke diefstalpoging in een jeugdkamp in Beringen. Dat doet een leraar toch niet", vertelde de agent, die in een geblindeerde auto naar huis werd gebracht.

Michaux had Janssen zelf verhoord na de verkrachting waarvoor hij overigens is vrijgesproken omdat zijn vriendin haar verklaringen introk. "Hij was zeer beredeneerd, probeerde het hele verhoor te sturen. Ik heb de ondervraging stopgezet omdat ik het gevoel had dat ik hem niet aankon", aldus Michaux die een compliment kreeg van meester Vermassen over zijn degelijk werk en opmerkzaamheid.

Nv/Cv