België met vier bliksemafleiders voor Gilbert

Zondag staat op het WK wielrennen in Kopenhagen de wegrit bij de eliterenners op het programma. Met Greg Van Avermaet, Jürgen Roelandts, Nick Nuyens en Björn Leukemans heeft België sterke pionnen om favoriet Philippe Gilbert zonder stress te laten fietsen en om de landen met de spurters onder druk te zetten.

drombouts

"Zo moeten we het bekijken", zegt Nuyens. "Van Avermaet, Roelandts, Leukemans en ikzelf zijn niet kansloos als we met een groep weg geraken. Het is dan aan de landen met spurters om te fietsen. Zo moeten we ze proberen om ze af te matten zodat Gilbert op het einde meer kans krijgt", aldus de winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Van Avermaet heeft zeker oren naar zo'n tactiek. "Ik ben sterk uit de zware Vuelta gekomen", zegt de winnaar van de Ronde van Wallonië. "Ik voel me klaar voor dit WK."

Dat zegt ook Roelandts die met een zesde plaats in Hamburg en een vierde plaats in Montréal liet zien dat ook hij klaar is voor de opdracht. Voeg er Leukemans aan toe die al sinds de Ronde van de Limousin sterk fietst en zo komt België aan vier bliksemafleiders voor Gilbert.

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer