thumbnail: null
thumbnail: null

Tempo Happening combineert traditie en vernieuwing

Het weekend van 17 en 18 september staat bij jongeren uit Ekeren en omstreken ieder jaar in fluogeel aangeduid. Naar goede gewoonte slaat Chiro Tempo zijn tenten op aan de Ekerse putten voor twee dagen feest voor jong en - iets - ouder.

pirombouts

- door festivalreporter Gert Fredrix Foto's van zowel zaterdag en vrijdag op Flickr!

Op vrijdag werd meteen met een vaste waarde gebroken: dit jaar geen pikkende ogen, zeiknatte kleren en kermismuziek. Met andere woorden: geen schuimparty. Eindelijk. Meer dan waardige vervanger was 'The night of the dj's' met schoon volk achter de draaitafels. De Nederlandse Robert Abigail zette de matig gevulde tent op zijn kop met afroachtige remixen van bekende hits, waar hij vermoedelijk ondertussen een patent op heeft genomen.

De mannen van Ed & Kim waren ook van de partij. Echt goed wakker en proper gewassen zagen ze er niet uit maar draaien kunnen ze wél. De eerste nacht was er meteen boenk op, al mocht er gerust wat meer publiek zijn.

Afrekening

Meer publiek (en jammer genoeg ook heel wat regen) was er op de tweede dag voor 'De Afrekening' van Studio Brussel. Het partyconcept dat al licht grijs haar begint te krijgen kwam ook dit jaar terug naar Ekeren. Schuifelend over het modderige terrein trokken de tieners met iets minder pukkels in grote getalen richting feesttent.

Jarenlang werd de afrekeningsfuif gepresenteerd door Peter Van de Veire die er met een paaldansact, enkele crowdsurfsessies en massa's gadgets steeds een episch grappige editie van maakte. Tegenwoordig hebben dj Eppo Janssen en Bram Vandendriessche zijn taak overgenomen. Resultaat: minder show en meer nadruk op de muziek. Eigenlijk is dat waar de Afrekening om draait, chapeau!

Dit weekend vergat Ekeren even dat het nieuwe schooljaar alweer twee weken bezig was en feestten ze de verzopen zomer een laatste keer weg. En dat doen we volgend jaar gewoon opnieuw!

Foto's: Gert Fredrix

Lees meer over de festivals