Karin Temmerman leidt Kamerfractie sp.a

Karin Temmerman wordt de eerste vrouwelijke sp.a-fractieleidster in de Kamer. De Kamerleden van sp.a hebben haar maandag, tijdens de fractiedagen in Nieuwpoort, aangeduid als opvolger van Bruno Tobback. Hij is sinds zondag immers de nieuwe partijvoorzitter.

wverhaert

Temmerman (bijna 53) komt uit Gent, waar ze tien jaar schepen was. Ze zit sinds vorig jaar in de Kamer. "Als fractieleidster zal ik mij voortaan ook met andere domeinen moeten bezighouden, zoals financiën en begroting. De eerste maanden zal ik nog heel wat moeten studeren, maar dat schrikt mij niet af."

De Gentse is zelf verrast dat de fractie haar gevraagd heeft om het gezicht van de partij in de Kamer te worden. Maar ze aanvaardt de opdracht naar eigen zeggen graag. "We hebben een sterke fractie, waar iedereen inhoudelijk goed werk levert. Mijn taak zal nu zijn om iedereen op een lijn te krijgen en de verbinding te vormen tussen de partij en de fractie."

Temmerman is de eerste vrouw die de Kamerfractie van de Vlaamse socialisten leidt. De sp.a had wel al eerder vrouwelijke fractieleiders in de Senaat en het Vlaams Parlement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer