Wouter De Geest wordt voorzitter Vlaamse Industrieraad

Print
Wouter De Geest wordt voorzitter Vlaamse Industrieraad

Wouter De Geest wordt voorzitter Vlaamse Industrieraad

De Vlaamse regering heeft topman Wouter De Geest van BASF Antwerpen aangesteld tot voorzitter van de Industrieraad. Die moet de overheid adviseren over een visie voor de komende 25 jaar op het industriebeleid in onze regio.

Dat industriebeleid berust op vier pijlers: een hoge productiviteit met hoge toegevoegde waarde, innovatie, het ontwikkelen van competenties en arbeidsorgansatie en een ondersteunen infrastructuurbeleid.

Het aanspreekpunt voor de Vlaamse Industrieraad wordt het Interministerieel Comité Industrie (ICI), dat bestaat uit minister-president Kris Peeters als minister van Economie, minister van Innovatie Ingrid Lieten en minister van Werk Philippe Muyters.

Samenstelling

De Vlaamse Industrieraad bestaat naast voorzitter Wouter De Geest uit de industriëlen Inge Buyse (Remi Claeys Aluminium), Paul Buysse (Bekaert), Chris Dewuld (ex Picanol en Volvo), Julien De Wilde (Nyrstar, Agfa-Gevaert, Alcatel), Stephan Kroll (Evonik Degussa Antwerpen); Johan Moyersoen (I-propeller), Dirk Portier (Stork), Paul Stoffels (J&J-Tibotec, Janssens Pharma), Marleen Vaesen (Sara Lee/Douwe Egberts) en Ignace Van Doorselaere (Van de Velde).

Voorts zijn er de academici Herman Daems (Universiteit Antwerpen), Glenn Rayp (Universiteit Gent) en Wim Vanhaverbeke (Universiteit Hasselt) en de deskundigen Herman De Bode (McKinsey&Co Saudi-Arabië en MEA), Mieke Van Gramberen (Flanders Synergy) en Johan Van Helleputte (Imec).

Uit de Serv komen Caroline Copers (socialistische vakbond) en Karel Van Eetvelt (Unizo).

JVG