Voorlopig geen acties bij De Lijn na "stroomstootincident"

Print
Voorlopig geen acties bij De Lijn na "stroomstootincident"

Voorlopig geen acties bij De Lijn na stroomstootincident

Diepenbeek - De vakbonden bij De Lijn Limburg hebben beslist "voorlopig" geen actie te voeren naar aanleiding van een incident maandag in Diepenbeek, waarbij een controleur op de bus werd aangevallen met een stroomstootwapen. "Het kan toch niet dat onze mensen met schrik moeten gaan werken. Justitie moet de daders streng straffen", aldus de bonden.

Waar gevallen van agressie door passagiers in steden als Antwerpen of Brussel regelmatig leiden tot stakingsacties bij de openbare vervoersmaatschappijen, blijven de bonden in Limburg sereen na het ernstige incident van maandagavond in Diepenbeek.

Lees ook: Extreme agressie: stroomstoten voor controleurs lijnbus Diepenbeek

"We weten dat De Lijn de nodige inspanningen doet om het personeel te beschermen", zegt Jan Vandeput van ACV Openbare Diensten. "Hen treft geen schuld. Maar wie er wel iets aan kan doen, is Justitie. Het gebeurt nog dat de daders bekend zijn, maar telkens hun straf ontlopen. Dat is erg voor onze mensen, die telkens met dezelfde relschoppers geconfronteerd worden. Wij pleiten voor strenge straffen, want dit kunnen we echt niet langer tolereren. Voorlopig voeren we geen acties, maar bij een volgend incident met gekende daders zal het personeel zeker gaan steigeren."

De Lijn wil het incident niet negeren en werkt nauw samen met de politie om de daders te vatten. "De camerabeelden worden overgemaakt", zegt woordvoerder Sonja Loos. "Meer kunnen we voorlopig niet doen. Een geval van agressie zoals maandag is hoogst uitzonderlijk in Limburg en is moeilijk te vermijden. Ons veiligheidsplan voor klanten en personeel werkt goed, bijkomende maatregelen zijn niet nodig."

Foto Photo News


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio