Hasselaar aangeklaagd voor opzettelijke besmetting met hiv

Een dertiger uit Hasselt heeft klacht ingediend bij de onderzoeksrechter voor een opzettelijke besmetting met het hiv-virus. De Hasselaar had een jaar een relatie met een man, ook een Hasselaar, die al zes maanden wist dat hij seropositief was maar dat verzweeg.

ikerremans

Uit onderzoek moet blijken of de man, die veel wisselende relaties had, ook nog andere slachtoffers heeft gemaakt. Er is sprake van minstens nog één ander slachtoffer.

"Mijn cliënt had sinds de relatie met die man geen andere en zeker geen onveilige seksuele contacten. Na een test bleek hij hiv-positief te zijn. Hij kon het maar van één iemand hebben opgelopen", legt de raadsman van de Hasselaar, meester Bert Partoens, uit.

Zijn cliënt stapte daarop naar de politie, maar diende ook klacht in bij de onderzoeksrechter. "Deskundigen zullen worden aangesteld om onder meer na te gaan hoe lang de man al seropositief was. Hijzelf geeft het overigens toe dat hij wist dat hij besmet was", aldus de advocaat.

Uitzonderlijk

In ons land is het eerder een uitzondering dat iemand een klacht indient voor een opzettelijke besmetting met het hiv-virus. De correctionele rechtbank van Hoei heeft eerder dit jaar wel al een man van Angolese afkomst veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel - met uitstel voor twee derde van de straf - voor de doelbewuste besmetting van zijn ex-vrouw met het hiv-virus.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio