Laatste editie Music for Life gaat strijd aan met diarree

Studio Brussel heeft vanavond onaangekondigd het concept en het goede doel voor Music for Life 2011 uit de doeken gedaan. De zesde editie van de solidaritietsactie van de jongerenzender heeft heel wat vernieuwingen en verrassingen in petto en zal voor het eerst plaats vinden op drie verschillende locaties, waaronder Antwerpen.

jrosquin

Music for Life staat dit jaar in het teken van diarree, samen met longontstekingen wereldwijd de grootste doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar. De actie vindt plaats van 17 tot en met 23 december en het Glazen Huis staat telkens drie dagen in Leuven, Gent en Antwerpen. Het wordt tevens de laatste editie van Music for Life.

Diarree

Traditioneel staat de solidariteitsactie van StuBru in het teken van een stille ramp. Dit jaar wordt diarree het thema van de eindejaarsactie. Diarree is een wereldwijd probleem en doodt jaarlijks 1,5 miljoen kinderen. Hoewel het eenvoudig te voorkomen en te genezen is, wordt volgens cijfers van UNICEF amper 39 procent van de kinderen met diarree in ontwikkelingslanden daarvoor effectief behandeld. Dat is vaak het gevolg van onwetendheid over de juiste behandeling.

Concreet werkt Music for life rond de situatie in Nepal. Rode Kruis-Vlaanderen, traditioneel de vaste partner van Music for Life, zal het ingezamelde geld van Music for life 2011 gebruiken voor de preventie en genezing van diarree in het Aziatische land.

Music for life 2011 gaat langs de drie locaties waar het Glazen Huis al gestaan heeft: Leuven, Gent en Antwerpen. Op 17, 18 en 19 december op het Martelarenplein in Leuven; op 19, 20 en 21 december op het Woodrow Wilsonplein in Gent en op 21, 22 en 23 december op de Groenplaats in Antwerpen.

Het wordt hoe dan ook de laatste editie van de Studio Brusselactie en er wordt dan ook gehoopt op een topeditie met een nieuw recordbedrag als opbrengst. Vorig jaar in Antwerpen bracht Music for Life meer dan 5 miljoen euro op.

Wildkakken

Meteen is ook het mysterie van de 'Stop het Wildkakken'-affiches, die de laatste dagen in het straatbeeld verschenen, ontsluierd. Die affiches bleken ook verband te houden met Music for Life.