Kenny van Hummel wint Memorial Rik Van Steenbergen

De Nederlander Kenny van Hummel (Skil-Shimano) heeft in Aartselaar de 21e editie van de Memorial Rik Van Steenbergen gewonnen.

ikerremans

Van Hummel was na 201 kilometer in de spurt sneller dan de Duitser André Greipel (Omega Pharma-Lotto) en de Rus Denis Galimzyanov (Katusha). De Nederlander Stefan van Dijk (Veranda's Willems-Accent) en de Let Aidis Kruopis (Landbouwkrediet) vervolledigden de top vijf.

De massaspurt kwam er na een lange ontsnapping van Steven Van Vooren, David Boucher, Bram Tankink, Jan Barta, Kurt Hovelynck, Benjamin Verraes en Olivier Pardini. Geoffrey Soupe en Philip Van Daele waren er in de beginfase ook bij, maar zij moesten afhaken. De vluchters reden weg na tachtig km en ze werden pas 110 km verder ingelopen.

Daarna was het uitkijken naar een zoveelste massaspurt op het Laar en daarin werd Greipel verrassend gevloerd.

"Het verbaast me niet dat ik Greipel kon vloeren", reageert winnaar Van Hummel. "Af en toe kan ik de besten van de wereld wel aan. Nu was het lang geleden dat ik nog gewonnen had. Maar ik kwam met goede conditie uit de Ronde van Colorado en dus was het mogelijk, ook al was het een hectische spurt. Op nu naar Parijs-Brussel. Het WK kan later nog ter sprake komen nadat ik onze bondscoach eerder te kennen gaf dat het me niet zo zinde. Maar laat me nu eerst blij zijn met deze overwinning in een van mijn laatste koersen voor Skil-Shimano. Volgend jaar rijd ik immers voor Vacansoleil-DCM."

Foto Photo News

Meer over Aartselaar