thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Belgische mannen vijfde op 4x400m

Op het WK atletiek in Daegu zijn de Belgische mannen (met de broers Kevin en Jonathan Borlée, Nils Duerinck en Antoine Gillet) vijfde geworden in de finale van de 4x400 meter. Het goud ging naar de VS.

drombouts

De Belgen liepen met 3:00.41 hun beste chrono van het seizoen, maar bleven wel meer dan een seconde boven het Belgisch record (2:59.37). Het goud was opnieuw voor de Verenigde Staten. Het Amerikaanse kwartet haalde het in 2:59.31, voor Zuid-Afrika (2:59.87) en Jamaica (3:00.10).

Startloper Jonathan Borlée kon op baan 6 na Shane Victor uit Zuid-Afrika als tweede de stok doorgeven aan Antoine Gillet. Die moest enkele plaatsen prijsgeven en wisselde als vierde.

Nils Duerinck had het lastig in zijn 400 meter, maar kon toch nog slotloper Kevin Borlée in vijfde positie laten vertrekken. De eerste drie landen hadden op dat moment een vrij grote voorsprong.

Kevin Borlée, die derde werd in de 400m-finale, vergrootte de voorsprong op de concurrenten achter hem, maar Rusland voorbijsteken zat er net niet meer in.

België doet met een vijfde plaats evengoed als op de Spelen in Peking, en één plaatsje minder dan op het vorige WK in Berlijn.

Aangeboden door onze partners