VRT tikt Lieven Verstraete op de vingers

De VRT heeft nieuwsanker Lieven Verstraete op de vingers getikt voor een promofilmpje dat hij gemaakt heeft voor het Antwerpse dj-duo Tsiganisation Project. Verstraete nam het filmpje op in de studio van 'Terzake'.

ikerremans

Tsiganisation Project, bestaande uit Sander Steel (22) en Kobe Leestmans (21), nemen op 1 oktober afscheid als dj-duo. Lieven Verstraete, zelf een dj, besloot een promofilmpje te maken voor de mannen. "Ze vroegen mij om een promofilmpje te maken voor hun afscheidsfeest. In de 'Terzake'-studio maak ik hen met de grond gelijk, maar iedereen zal de ironie er wel van inzien."

De VRT is niet blij. "Filmpjes als deze zijn niet de bedoeling", reageert woordvoerder Björn Verdoodt. "De 'Terzake'-studio moet te allen tijde een toonbeeld van neutraliteit zijn. We hebben deze zaak dan ook besproken met Lieven en het is duidelijk dat zoiets niet meer zal gebeuren."

"Ik heb dit filmpje opgenomen in een vrij moment", verdedigt Verstraete zich. "Ik had er niets over gevraagd, maar nam aan dat het geen probleem zou zijn. Het is gewoon spijtig dat die twee ermee ophouden, ze doen dat echt goed."

Foto Photo News