Mario Been: "Ik weet waar ik aan begin bij Genk en kijk ernaar uit"

Print
Mario Been: "Ik weet waar ik aan begin bij Genk en kijk ernaar uit"

Mario Been: Ik weet waar ik aan begin bij Genk en kijk ernaar uit

"Ik ben blij dat ik weer aan de slag ga. Ik weet waar ik aan begin en ik kijk ernaar uit." Dat is de eerste reactie van de kersverse trainer van Racing Genk Mario Been.

"Afgelopen zondag ben ik met Rob Jansen (zaakwaarnemer) voor de eerste keer aan tafel geschoven met de mensen van Genk. Daar heb ik een zeer plezierig en positief gevoel aan overgehouden", vertelt de 47-jarige Nederlander op de website van managementbureau Sport-Promotion.

"Gisteren zijn die gesprekken voortgezet. En vandaag bereikten we het akkoord. Ik teken voor de rest van het seizoen. Daarna zien we verder."

"Schitterend podium"

Been beseft dat de druk op hem groot zal zijn. Genk staat momenteel slechts 10e in de Belgische competitie met 6 punten uit 5 matchen. Bovendien wacht binnenkort een erg moeilijkge Champions League-groep met wedstrijden tegen Chelsea, Valencia en Bayer Leverkusen.

"Ik weet waar ik aan begin en ik kijk ernaar uit. Dit is toch waar het in voetbal om draait? Genk streeft elk seizoen naar het hoogst haalbare en zo hoort het ook. Vorig seizoen hebben ze de titel veroverd. En nu hebben ze zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Dat zijn prestaties die passen in het beeld van een topclub", gaat de Nederlander verder.

"Ik zie het als een schitterend podium om op te acteren. Er staat een goede selectie en alle voorzieningen zijn aanwezig. Dus nogmaals, ik heb er enorm veel zin in."

Voorstelling

Voor Been wordt het de eerste keer dat hij een buitenlandse club zal trainen. De Nederlander volgt bij Racing Genk Frank Vercauteren op, die tot ieders verbazing aan de slag is gagaan bij Al Jazira in Abu Dhabi.

Been wordt vandaag om 18 uur voorgesteld in Genk. U kunt de persconferentie live volgen via deze site.

Lees ook: Officieel: Mario Been nieuwe trainer KRC Genk.

Archieffoto PhotoNews