Uitvaart Pukkelpopslachtoffer Marijke zaterdag op groot scherm

De uitvaartplechtigheid van Marijke De Wilde, de 21-jarige vrouw die afgelopen donderdag op Pukkelpop stierf, zal op een groot videoscherm te volgen zijn. Het scherm wordt geplaatst naast de Heilig Hartkerk, langs de Zouavenstraat in Hamme, waar de jonge vrouw zaterdag om 11 uur wordt begraven. De familie van het slachtoffer roept de pers via het stadsbestuur op tot sereniteit. Marijke De Wilde overleed vorige donderdag toen een verlichtingstoren op haar tent viel op de camping van Pukkelpop.

wverhaert

"Aangezien er een grote toeloop wordt verwacht, wordt er een groot videoscherm voorzien op de parking net naast de kerk, zodat alle aanwezigen de uitvaartceremonie kunnen volgen", aldus Davy Verhelst van de gemeente Hamme.

"De ouders en de naaste familie van het slachtoffer vragen de pers om de kerk niet te betreden, geen post te vatten ter hoogte van de ouderlijke woning of de begraving van de urne bij te wonen."

Voor de pers wordt wel een ruimte voorbehouden net buiten aan de ingang van de kerk en er zijn mogelijkheden om beelden te nemen bij het binnen- en buitenbrengen van de kist. Ter hoogte van de Sint-Jozefsschool Zouaaf gaat om 10 uur een persbriefing door en er worden parkeerplaatsen voorzien nabij het kerkgebouw.

Meer over Hamme