Jongen (11) vlucht uit woning ontvoerder in Halle

In het Vlaams-Brabantse Halle is een 11-jarige jongen uit het huis van zijn ontvoerder ontsnapt. Daarna stapte hij 13 kilometer huiswaarts tot hij uitgeput werd opgevangen door een koppel. De dader is spoorloos.

drombouts

Badreddine Hamadi werd op 6 augustus benaderd door de dader in Anderlecht. De Algerijnse jongen was met zijn moeder en zusje op weg naar een winkel, maar slenterde wat achterop.

"Hij snauwde me toe dat ik met hem moest meekomen en prikte me met een mes", zegt Hamadi in een krant van De Persgroep. "Ik wilde wel schreeuwen, maar ik had te veek schrik waardoor ik niets meer kon uitbrengen."

"Ik werd in een zwarte bestelwagen gesleurd. Ik klopte nog wel op de ramen, maar niemand hoorde me."

Spanje

De ontvoerder stopte aan een huis in Halle. "Voor de deur kleedde hij me uit", gaat de jongen verder. "Alleen mijn broek mocht ik nog aanhouden. Daarna sleurde hij me naar binnen in een donkere kamer."

Daar hoorde Hamadi de dader twee tickets naar Spanje bestellen voor de dag nadien. "Even later hoorde ik hem naar buiten stappen. Tot mijn grote verbazing was de deur van de kamer niet op slot."

Dader

De jongen sloop naar buiten en vluchtte weg. Hij volgde de pijltjes richting Brussel en wandelde bijna drie uur tot hij 's avonds door een koppel werd opgemerkt vlakbij de Brusselse ring in Anderlecht (zie beeld Google Maps).

Agenten vielen naar verluidt al enkele keren binnen in de woning in Halle die de jongen aanwees. Maar de eigenaar beweert dat hij niets met de zaak te maken heeft.

De politie is er zeker van dat de dader niet de man is die in het huis woont. De ontvoerder is een blanke man van zo'n 40 jaar oud, die 1 meter 90 groot is en zwaar gebouwd. Hij heeft wit haar en een baardje, grijze ogen en spreekt Frans. Niets wijst op een familiale ontvoering.

Meer over Anderlecht