Leukemans pakt eindzege Ronde van de Limousin

Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM) heeft de eindzege in de Ronde van de Limousin op zak gestoken. Zijn eindoverwinning kwam vrijdag in de vierde en laatste etappe niet meer het gedrang.

drombouts

De zege in de zware slotrit was net als donderdag voor de Fransman Matthieu Ladagnous (FDJ). Hij haalde het in de spurt voor de Sloveen Jure Kocjan (Team Type 1) en Leukemans, die met een derde plaats zijn eindzege wat extra kleur gaf.

Hamburg

Het is de eerste keer dat de 34-jarige Leukemans een rittenkoers weet te winnen. Ooit won hij wel een rit in de Ster van Bessèges (2009), één in de Ronde van Oostenrijk (2007), één in de Ronde van België (2004) en één in de Ronde van de Olympische Solidariteit (2002).

Leukemans is echter vooral de man van de eendaagse klassiekers waarin hij de ereplaatsen opstapelde. "En zeggen dat ik naar hier gekomen was om de conditie aan te scherpen in het vooruitzicht van de Vattenfall Cyclassics in Hamburg van zondag", aldus een gelukkige Leukemans.

"De eerste rit verliep als ploeg echter zo perfect dat ik kon winnen en meteen aan de leiding kwam. Dankzij een schitterende ploeg hebben we mijn gunstige uitgangspositie met succes kunnen verdedigen. Op nu naar Hamburg", luidde het

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer