Pukkelpop afgelast na vijfde dode

Print

Pukkelpop afgelast na vijfde dode

Pukkelpop wordt dan toch afgelast. Er zijn nu al vijf doden geteld. De organisatoren hebben vrijdagochtend besloten om het festival voor de rest van het weekend stop te zetten. Tien zwaargewonden liggen nog in het ziekenhuis. Er zijn ook tientallen lichtgewonden.

Eerder had organisator Chokri Mahassine nog gezegd dat het muziekfestival vrijdag opnieuw om 11 uur van start zou gaan. Maar het hevige stormweer dat het festival donderdag teisterde, heeft nog twee mensenlevens geëist. Twee doden vielen op het terrein, één op de camping en nog eens twee slachtoffers zijn vannacht overleden in het ziekenhuis. Pukkelpop wordt dan ook stopgezet.

Lees alles over het drama op www.hbvl.be/pukkelpop

Diepe rouw

"Pukkelpop is in diepe rouw. We voelen erg mee met de families en vrienden van de slachtoffers. Woorden schieten te kort. We kunnen ons er dan ook niet mee verzoenen om het festival verder te laten plaatsvinden", klinkt het in het communiqué. "Wat hier gebeurd is is uitzonderlijk en zeer onvoorspelbaar geweest. We zijn heel erg ontroerd door alle spontane hulp die onze festivalgangers en wij mochten ontvangen."

De organisatie roept alle festivalgangers op om begrip op te brengen voor deze "uiterst moeilijke beslissing" en "op een serene manier terug naar huis te keren". Er worden extra bussen en treinen ingelegd om iedereen weer thuis te brengen. Iedereen kan met vragen terecht op het e-mailadres info@pukkelpop.be of op het noodnummer +32 (11) 28 09 30.

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes is aangeslagen en begrijpt de beslissing. "In de loop van de nacht is een vijfde festivalganger overleden in het ziekenhuis. Ik denk dan ook dat de organisatie van Pukkelpop terecht de moedige beslissing heeft genomen om het festival stop te zetten."

Er liggen nog tien zwaargewonden in het ziekenhuis. Daarnaast zijn er tientallen lichtgewonden.

Het noodweer begon donderdag iets na 18 uur. Er was felle regen, hagel en hevige wind. Op de weide vielen bomen om en gingen verschillende constructies de lucht in. De Chateau-tent kon het hevige stormweer niet aan en begaf het.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio