Energiek Batucada Sound Machine doet Merksem dansen

Het weer deed ons lang twijfelen: het leek op een last-minute trip of blind date toen uw festivalreporter zondag vertrok naar park Roosendael in Merksem. Op het menu: een concert in het kader van Muziek in de Wijk. We genoten er van zwoele klanken, niet van dito temperaturen.

pirombouts

-door festivalreporter Alexandra Soto

Ik kon nog net twee nummers meepikken van Potingue. De sensuele bossanova die de formatie bracht, smaakte naar meer. Het wordt beslist uitkijken naar een volgende gelegenheid om deze jazz musici onder de vorm van Potingue aan het werk te zien.

Batucada Sound Machine

Batucada Sound Machine (BSM) is een 10-koppige band uit Nieuw Zeeland. Met hun adembenemende verscheidenheid aan stijl en tempo weten zij wereldwijd op gerenomeerde festivals het publiek voor zich in te nemen. BSM brengt een mengeling van funk, latin hip-hop, afro-beat, doorweven met heel veel Braziliaanse invloeden. Er wordt zowel Engels, Spaans als Portugees gezongen door de drie vocals.

Een sterke percussie en blaassectie zorgden voor een perfecte ineenstrengeling van de diverse genres. De rauwe dynamiek van de groep maakte onmiddellijk duidelijk dat de concertgangers zich mochten voorbereiden op een feestje. De band voelt zich merkelijk in zijn sas live en ging flegmatiek verder met pogingen om het Antwerpse publiek in beweging te krijgen. Geen makkelijke opgave.

De energie die BSM uitstraalde bleek uiteindelijk aanstekelijk te zijn. Het was haast onmogelijk onberoerd te blijven bij de energieke performance van de band. BSM dankte na afloop van een geslaagd concert zowel de organisatoren van 'Zomer van Antwerpen' als het Antwerpse publiek voor het hartelijk onthaal dat hen de voorbije week was geboden.

Aanschuiftafel

Het mag ook even vermeld worden dat er een genoeglijke, vriendelijke sfeer op het terrein hing. Totaal onbekenden gingen spontaan met elkaar in gesprek. Misschien zat het aanschuiftafel concept hier voor iets tussen. De festivalreporter kreeg te horen dat de voorbije weken op diverse locaties van 'Muziek In De Wijk' sterke concerten werden neergezet. We gaan dit tot eind augustus zeker verder exploreren!

Lees meer over de festivals