Bilzense politica Erika Thijs (51) overleden

Print
Bilzense politica Erika Thijs (51) overleden

Bilzense politica Erika Thijs (51) overleden

Bilzen - CD&V-politica Erika Thijs is overleden "na een lange en moedige strijd tegen kanker". Dat meldt de provincie Limburg donderdag. Thijs werd amper 51 jaar.

"Zij vervulde haar politiek engagement steeds met passie: in het begin bij de CVP-jongeren, in CD&V, in de stad Bilzen, in de Senaat en de afgelopen jaren ook in de provincie Limburg", meldt de provincie. De politica kreeg in 2007 te horen dat ze leed aan kanker.

Passie

"Erika was gepassioneerd in haar werk maar ook in haar strijd tegen de ziekte. Opgeven stond duidelijk niet in haar woordenboek: ze bleef vol vuur haar ideeën verdedigen en over tegenwerpingen heenwalsen om haar beleidsvisie te kunnen realiseren, ook toen ze al erg ziek was. Ze verdient onze bewondering alleen al voor haar gedrevenheid maar natuurlijk ook voor zoveel meer."

Ook CD&V-voorzitter Wouter Beke is aangeslagen door het overlijden van Thijs. "CD&V neemt verslagen afscheid van een dame die met onevenaarbaar enthousiasme ontelbare mensen wist te raken. Haar drijvende kracht bond mensen en deed ze boven zichzelf uitstijgen. Met Erika Thijs verliest CD&V één van haar onstuitbare locomotieven. Rust zacht lieve Erika. Jouw passie blijft …"

Armoede

Thijs zette in Limburg onder meer haar schouders onder het trefpunt armoede, het project voor intense gezinsbegeleiding voor kansarme gezinnen en de psychosociale begeleiding van kankerpatiënten.

De provincie laat nog weten dat dat er in de erehal van het provinciehuis een rouwregister wordt geopend voor mensen die een laatste groet, eerbetoon of boodschap aan de politica willen brengen. Op www.limburg.be wordt een digitaal rouwregister geopend.

Politiek commentator Eric Donckier over de dood van Erika Thijs

Beluister en bekijk via TVL en vtm enkele reacties uit de politieke wereld op het overlijden van Erika Thijs:


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio