Maaseikenaar raakt gewond bij diefstal exclusieve Porsche 911

Print

Maaseikenaar raakt gewond bij diefstal exclusieve Porsche 911

Maaseik - Belgisch- en Nederlands-Limburg worden momenteel geteisterd door een bende criminelen die het gemunt heeft op exclusieve oldtimers. De autodieven stalen de afgelopen zes maanden in Nederlands-Limburg maar liefst 42 peperdure bolides en minstens drie in onze provincie. Zo werd dit weekend in Maaseik nog een peperdure Porsche 911 turbo look cabrio uit 1985 gestolen.

Eigenaar Kristof Decoene (40) nam zaterdag zijn auto uitzonderlijk mee toen hij uit eten ging. “Ik had net met mijn vrouw gegeten en was met haar in het restaurant nog een pintje aan het drinken, toen ik plots buiten mijn Porsche hoorde ronken”, zegt de eigenaar van een Porschegarage in Maaseik.

“Ik ben meteen naar buiten gelopen en daar zag ik een vreemde man in mijn Porsche zitten. Ik ben er meteen naartoe gelopen, maar die man reed gewoon recht op mij af. Toen hij net voor mij was, ben ik op de motorkap gesprongen.

Hij is nog enkele tientallen meters verder gereden met mij op de motorkap, maar toen ben ik er gelukkig vanaf kunnen springen. Anders was ik er nu misschien niet meer geweest.”

Decoene hield aan de diefstal een zware beenblessure over en is een week werkonbekwaam.

Privédetective

Zijn donkerblauwe Porsche 911 turbo look cabrio - de wagen is volgens Decoene "zeker 40 à 45.000 euro" waard - is de Maaseikenaar heel dierbaar en daarom schakelde hij afgelopen dinsdag de bekende Nederlandse privédetective Ben Zuidema (foto links) in, die gespecialiseerd is in het opsporen van oldtimers.

“Ik ben in Zuid-Limburg een bende van een achttal autobedrijven op het spoor die zo goed als zeker achter de oldtimerdiefstallen in Belgisch- en Nederlands-Limburg zit”, zegt Zuidema, die zijn kantoor heeft in het Nederlands-Limburgse Wessem.

“Hun namen houd ik liever nog even voor mij, al kan ik u wel vertellen hoe zij werken. De dieven kopen ergens in het buitenland een oude oldtimer, zij maken die op en proberen hem vervolgens door de keuring te krijgen. De papieren van die oude oldtimer gebruiken ze vervolgens voor de exclusieve, gestolen oldtimer.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio