Club Brugge smeert Westerlo forfaitscore aan in eerste thuismatch

Club Brugge is goed aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Zondagavond, bij de slotwedstrijd van de eerste speeldag in de Jupiler Pro League, stuurde blauw-zwart Westerlo terug naar huis met een score van maar liefst 5-0 op het bord.

ikerremans

Aan de rust stond het in het Jan Breydelstadion nog 0-0, maar in de tweede helft trof de thuisploeg vijf keer raak.

Dreiging

Blauw-zwart bleef in de eerste helft onder de verwachtingen van het talrijk opgekomen thuispubliek. Club controleerde wel, maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dat niet op. Westerlo stak één keer de neus aan het venster via Brüls.

De thuisploeg kwam vijf minuten na de pauze met een gelukje dan toch op voorsprong. Van Hout reageerde te nonchalant op een verre bal van Donk en onder druk van een fel opzittende Vleminckx werkte Corstjens de bal in eigen doel.

Club ging meer dreigen en vijf minuten later kwam Refaelov net te kort voor de 2-0. Die kwam er toch na balverlies van De Petter. Refaelov kon zelf afwerken maar koos voor een assist, die andere nieuwkomer Vazquez werkte de bal in doel.

Tien

De Westelse boeken mochten helemaal toe na een tweede geel voor Vanaudenaerde, ex-Club. Westerlo moest na twintig minuten in de tweede helft dus verder met tien man. Blauw-zwart dikte de score daarna nog aan via Odjidja, Meunier en centrale verdediger Donk.

Blauw-zwart komt met drie punten naast Genk, Mechelen, OHL en stadsgenoot Cercle te staan. Ook zij wonnen eerder dit weekend hun wedstrijd.