Cairoli (KTM) pakt GP van Limburg ten koste van Desalle

De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag in Lommel de Grote Prijs van Limburg in de MX1-klasse gewonnen. Cairoli haalde het in de elfde manche van het WK motorcross voor Clement Desalle (Suzuki) en Maximilian Nagl (KTM).

ikerremans

Cairoli (KTM) had de eerste reeks gewonnen voor Clement Desalle en de Portugees Rui Goncalves (Honda). Ook in de tweede reeks was de WK-leider als beste weg, maar door een val zakte Cairoli terug naar de derde plaats, na de Rus Bobryshev en de Duitser Nagl.

Cairoli zette zijn foutje snel recht en ging opnieuw aan de leiding. Clement Desalle, die als vierde weg was, speelde een paar keer haasje-over met Ken De Dycker (Honda).

Het gebikkel tussen beide Belgen kwam hen duur te staan toen een ontketende Portugees Rui Goncalves hen voorbij ging voor plaats vier. De Dycker zakte helemaal weg en Desalle leek zo naast het podium van de GP te vallen. Goncalves kende echter pech in de laatste ronde en zo werd Desalle toch nog vierde in de reeks en tweede in de Grote Prijs.

52 punten

De zege in de tweede reeks was voor Cairoli, die Bobryshev en Nagl afhield. Ken de Dycker was de tweede Belg op de 9e plaats.

De Grote Prijs ging zo met het maximum van de punten naar WK-leider Cairoli. Clement Desalle werd tweede, Maximilian Nagl derde. Ken de Dycker werd 10e, Marvin Van Daele 13e, Kevin Strijbos 15e. In de WK-stand heeft Cairoli nu 52 punten voorsprong op Desalle.

Meer over Lommel