Belg Greg Franchi wint 24 Uren van Francorchamps

De Belg Greg Franchi heeft samen met de Duitser Timo Scheider en de Zweed Matthias Ekström in een Audi R8 van het Belgische WRT-team de 24 Uren van Spa-Francorchamps gewonnen. Franchi volgt, als Belg, Anthony Kumpen en Kurt Mollekens op die in 2009 deze etmaalrace wisten te winnen.

ikerremans

Het winnende trio legde in 24 uur 545 ronden af. De Duitser Dirk Werner eindigt met zijn Zweedse en Duitse teamgenoten Edward Sandström en Claudia Hürtgen in een BMW Z4 op één ronde op de tweede plaats, op 48.793 seconden. De derde podiumplaats is voor het trio Kenneth Heyer, Thomas Jäger en onze landgenoot Stéphane Lemeret (Mercedes SLS AMG GT3), het Duits-Belgische trio eindigde op tien ronden.

Het team van Koen Wauters heeft de finish niet gehaald. Hun wagen crashte vorige nacht.

Eerste keer

Voor de 29-jarige Franchi is het de eerste keer dat hij de 24 Uren van Spa wint, net als voor zijn teamgenoten. De 33-jarige Ekström is tweevoudig DTM-kampioen (2004 en 2007), en ook de 32-jarige Scheider won het DTM-kampioenschap twee keer, in 2008 en 2009.

Op de erelijst volgen ze de Porsche 997 RSR op van de Fransman Romain Dumas, de Duitsers Jörg Bergmeister en Wolf Henzel en de Oostenrijker Marc Ragginger.