Annemie Turtelboom wordt in augustus superminister

Annemie Turtelboom kan komende maand in haar eentje ministerraden organiseren. De politica van Open Vld neemt zoveel portefeuilles over dat ze even de machtigste vrouw van het land zal zijn.

kscherpenberg

De minister van Binnenlandse Zaken geniet nu zelf van haar laatste dagen vakantie. Vicepremier en partijgenoot Guy Vanhengel vervangt haar. De Brusselaar springt ook in voor Vincent Van Quickenborne, die verantwoordelijk is voor Ondernemen en Vereenvoudigen.

Vicepremier Joëlle Milquet (cdH) is dan weer de tijdelijke baas van Defensie, want ook Pieter De Crem (CD&V) blaast even uit.

In augustus wordt het weer helemaal anders. Op een gegeven moment zal Turtelboom acht collega's vervangen: Michel Daerden (PS), Guy Vanhengel (Open Vld), Paul Magnette (PS), Vincent Van Quickenborne (Open Vld), Melchior Wathelet (cdH), Didier Reynders (MR), Sabine Laruelle (MR) en Laurette Onkelinx (PS).

Turtelboom volgt zo het voorbeeld van Pieter De Crem. Het CD&V-kopstuk was vorige zomer even superminister, met negen bijkomende portefeuilles.

Beeld: PhotoNews

Meer over Annemie Turtelboom