Slechte weer doet Vlaming voor last minute vakantie kiezen

Door het aanhoudende miezerige weer zijn heel wat Vlamingen alsnog naar het buitenland getrokken. Dat stelt VAB-reisbijstand vast. Het aantal medische (+13 procent) en technische (+5 procent) interventies nam in de voorbije weken dan ook flink toe.

kscherpenberg

De VAB-alarmcentrale had het vrij rustig tot 11 juli. Die eerste elf dagen van de grote vakantie liepen er 6,5 procent minder oproepen binnen dan in dezelfde periode een jaar eerder.

"Vanaf de 12e zien we plots een drastische stijging van het aantal medische en technische interventies. In de tweede helft van juli was er zelfs een dag waarop het aantal interventies met 33 procent steeg in vergelijking met dezelfde dag in 2010", aldus VAB-woordvoerder Maarten Matienko in De Zondag.

"Het slechte weer in eigen land beïnvloedt dus duidelijk ons reisgedrag. De Vlaming koos meer voor last minute vakanties en werd ook actiever (meer excursies in Frankrijk bijvoorbeeld omdat het geen weer is om aan een zwembad te liggen) tijdens zijn autovakanties wat de kans op autopech vergroot.

Beeld: PhotoNews

Meer over VAB