Leekens: "Er is geen zwak broertje bij"

Kan België zich in een groep met Servië en Kroatië toch plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal van 2014 in Brazilië? Met die vraag zijn heel wat supporters zoet na de loting zaterdagavond in Rio de Janeiro. Bondscoach Georges Leekens zegt dat zijn jongens top zullen moeten zijn. Bondspreses François De Keersmaecker zegt dat de Belgen een goede kans maken.

kscherpenberg

"Er is geen zwak broertje, maar we hebben ook geen toppers zoals Spanje of Duitsland. Ik ben gematigd tevreden", aldus Georges Leekens aan VRT. De oefenmeester geeft toe dat de Rode Duivels in het verleden niet goed hebben gepresteerd tegen Slavische landen, "maar het is tijd om daar komaf mee te maken. Het zijn moeilijke ploegen, maar als je naar het WK wil, dan kun je je daar niet achter verschuilen."

Leekens zegt dat er veel kwaliteit in de poule zit.

Voorzitter François De Keersmaecker heeft het over een open groep. "Ik ben positief gestemd. Kroatië is een haalbare kaart. Aan de andere kant is er geen echt makkelijke ploeg bij. We hebben de kleine broertjes ontlopen."

"We loten drie landen uit ex-Joegoslavië en twee Britse landen. Dat zijn twee verschillende manieren van spelen, maar we moeten dit soort landen aankunnen."

Rode Duivel Thomas Vermaelen vindt het een moeilijke groep. België zou het erg lastig kunnen krijgen volgens de verdediger van Arsenal. "We mogen zeker thuis geen fouten maken. Ik heb niet echt een voorkeur voor de kalender."

Lees ook: Rode Duivels loten Servië en Kroatië