Schorsing Koekelberg: Weinig begrip voor beslissing Van Thielen

De beslissing van Paul Van Thielen, commissaris-generaal ad interim van de federale politie, om zijn voorganger Fernand Koekelberg onmiddellijk opnieuw te schorsen, kan op weinig begrip rekenen. De NSPV, de onafhankelijke politie- en veiligheidsvakbond, zegt vooral de snelheid van de beslissing opmerkelijk te vinden.

kscherpenberg

"Dit doet de indruk ontstaan dat men wil vermijden dat hij zijn kandidatuur zou stellen als kandidaat-commissaris-generaal, wat in feite geen rol zou mogen spelen bij de beoordeling van zijn schorsing", aldus Gert Cockx aan VRT.

De deadline voor de kandidaturen is woensdag. Als Koekelberg geschorst blijft, kan hij de zijne niet indienen.

Joëlle Sautois, de advocate van de oude politiebaas, was in een nieuwsuitzending van de Waalse televisiezender RTL-TVi ook niet te spreken over de gang van zaken.

"Je kan deze beslissing van de commissaris-generaal interpreteren als een duidelijk teken aan Fernand Koekelberg dat men bij de politie niet van hem wil weten, dat het beter is dat hij op een afstand blijft en niet meer meedingt naar de functie van commissaris-generaal", verklaarde Sautois.

Ze verduidelijkte ook dat de verdediging van Koekelberg overweegt om bij de Raad van State opnieuw beroep aan te tekenen tegen de schorsing.