Lierse behaalt gelijkspel in Kortrijk

Lierse heeft zaterdag een 1-1-gelijkspel uit de brand gesleept in Kortrijk. Milos Maric en Brecht Capon maakten de netten bol in het Guldensporenstadion.

kscherpenberg

Lierse dreigde een eerste keer scherp toen Kovacs overlangs fel kon inschieten, maar de boomlange Van Hout redde met een knappe reflex. Aan de overkant dreigden Pavlovic met een naast keilende omhaal en De Mets met een knal op de vuisten van Kawashima. Maar een goed kwartier ver was het Lierse dat simpel op voorsprong kwam. Milos Maric trapte een vrijschop vanaf de zijlijn naar doel, Pavlovic verraste zijn doelman door alleen maar een kopslag te veinzen en zo viel de bal achter Van Hout in de netten.

Vroeg na de pauze werd Ernest Nfor van het veld gestuurd voor een ‘elleboog’ – een zonde die hem blijft achtervolgen – maar kwam Kortrijk met zijn tienen wel langszij toen Vandooren van dichtbij een kopbal van Pavlovic met de arm beroerde, goed voor een strafschop die Brecht Capon beheerst inschoot.

Van dan af was het evenwel Lierse dat het scherpst dreigde. Kristof Van Hout kon zich daarbij behoorlijk onderscheiden: eerst toen hij een overlangse kopstoot van Sonck neutraliseerde, later toen hij een gemaakte goal van Elgabas uit de korte hoek duwde. Elgabas vlamde even later ook nog eens in de ren: de bal schoof via de deklat over.

Kortrijk zette er nog weinig tegenover om zijn thuisreputatie te wettigen. Het bleef bij een gelijkspel.

(EdSo)

KV KORTRIJK: Van Hout, Capon, Vandenbroeck, Zukanovic, Oussalah, Pavlovic, De Mets, Dejaegere (68’ Messoudi), Czvitkovics (83’ N’Diaye), Nfor, Monrose LIERSE: Kawashima, Elgabas (88’ Dequevy), Saïdi, Grncarov, Thompson (31’ Gaxa), Amaral, Maric, Vandooren (71’ Mathisen), Kovacs, Sonck Toeschouwers: 6.300 Scheidsrechter: Jonathan Lardot Doelpunten: 17’ Maric 0-1, 54’ Capon (pen.) 1-1 Gele kaarten: Gaxa, Oussalah, Pavlovic Rode kaart: 49’ Nfor (elleboog)