Lokeren en Essevee scoren niet in eerste partij

Lokeren en Zulte Waregem hebben zaterdagavond de buit verdeeld. Het bleef 0-0 op Daknam.

kscherpenberg

Na een verdeeld wedstrijdbegin was het de thuisploeg die voor het eerste doelgevaar kon zorgen. Een actie De Pauw - De Ceulaer bracht Leko in stelling. Maar een alerte Bossut wist raad met het schot van de Lokerse nummer tien. De wedstrijd was al een halfuur ver toen de bezoekers een eerste keer konden dreigen. Maar Copa had weinig moeite met het zwakke schot van Milunovic.

Even later kreeg Lokeren, na een terugspeelbal van Maréval gepakt door Bossut, een vrijschop vanop de rand van de kleine backlijn. Bossut kon het schot van Taravel nog in hoekschop afweren. Diep in een weinig begeesterende eerste helft kreeg Naessens de kans om de bezoekers op voorsprong te brengen. Afgezonderd voor het Lokerse doel vond hij evenwel Copa op zijn weg naar de 0-1. En op slag van rust was het Lokeren dat ei zo na kon scoren. Maar Bossut ranselde de kopbal van Maric, op hoekschop van Leko nog uit zijn doelvlak.

In het vierde kwartier wijzigde het spelbeeld nauwelijks en Peter Maes bracht zijn nieuwe spits Hamdi Harbaoui in de plaats van Mokulu. Aanvankelijk bracht die wissel Lokeren weinig baat, want de afweer van Zulte Waregem bleef goed georganiseerd. Toch nam de druk van de thuisploeg toe en het lukte de ingekomen Harbaoui van te scoren maar hij werd terecht afgevlagd wegens buitenspel.

In de slotfaze zette de formatie van oefenmeester Peter Maes nog alles op alles om toch de drie punten thuis te houden maar de afweer van Zulte Waregem gaf geen krimp en de beginscore werd ook de eindstand na een zeer matige partij voetbal. (DDT)

Scheidsrechter: Wim Smet. Toeschouwers: 4.250. Lokeren: Copa, Tiko, Maric, Taravel, Tshimanga, De Pauw, Overmeire, Persoons, Mokulu, Leko, De Ceulaer. Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, D’Haene, Maréval, Hamalainen, Delaplace, Colpaert, Trajkovski, Milunovic, Matton, Naessens. Doelpunten: geen. Vervangingen: 64’ Mokulu door Harbaoui, 74’ Naessens door Chevalier, 75’ De Pauw door Fevang, 85’ Trajkovski door Rossini, 85’ Leko door Patosi. Gele kaarten: Colpaert (fout), De Pauw (fout), Rossini (onsportief gedrag).