Genk vloert het nieuwe Beerschot

Landskampioen Racing Genk heeft Beerschot geklopt. Het werd 3-1 in de Cristal Arena. Barda en Hubert deden de Limburgse fans juichen.

kscherpenberg

Frank Vercauteren had aangekondigd dat hij in het vooruitzicht van de return in Belgrado vers bloed zou brengen. De Genkse coach hield woord. Thomas Buffel, Jelle Vossen en Kennedy mochten vanop de bank toezien. Jacky Mathijssen liet van zijn hele bataljon nieuwelingen het kwartet Van der Heyden, Dayan, Dor en Delic opdraven.

Beerschot hield Wim De Decker als supplementaire buffer voor de defensie. Roy Dayan stond in zijn eentje diep in de spits.

Beide teams namen ruim de tijd om elkaar af te tasten. Een kopbal van Elyaniv Barda zorgde in de beginfase voor enige opwinding. Toch duurde het ruim een kwartier vooraleer Racing Genk een enig mooie actie in elkaar knutselde met Anthony Van den Borre als bezieler.

Een paar minuten later moest het publiek in de Cristal Arena niet langer de adem inhouden. Daniel Tozser waagde met zijn linker zijn kans. Een rotvaart had het afstandschot niet, maar Tomi Mukulic was zo vriendelijk om de bal van richting te veranderen en doelman Maes letterlijk op het verkeerde been te zetten, 1-0.

Beerschot bleef even beduusd achter. Genk begreep dat het gaspedaal best nog wat dieper ingedrukt kon worden. Kevin De Bruyne maakte als eerste zijn borst nat. Hij bediende perfect de opdravende Daniel Pudil. De voorzet van de Genkse verdediger was voorbeeldig, recht op de knikker van Elyaniv Barda. Doelman Kristof Maes was een tweede keer verslagen. Een druk gesticulerende Frank Vercauteren vroeg langs de zijlijn de Mannekens nog voor de rust helemaal monddood te maken. De Genkse coach werd op zijn wenken bediend. David Hubert kreeg alle tijd van de wereld om van-op ruim meter zijn vizier te richten. Het resultaat was een verbluffende spetter, die mooi in de winkelhaak verdween (3-0).

Beerschot maakte na de rust weinig aanstalten om de scheve situatie recht te zetten. Macdonald en Francois probeerden af en toe te prikken, maar Genk bleef zonder veel problemen de controle over de match behouden. Kevin De Bruyne liet nog een paar klasseflitsen bewonderen. Voor het overige probeerde de thuisploeg zo weinig mogelijk krachten te verspillen in het vooruitzicht van de zware Europese opdracht in Belgrado.

In het slotkwartier verzilverde Beerschot nog een strafschop nadat Daniel Pudil een overtreding had begaan op Malul. (EDG)

Scheidsrechter: Sebastien Delfereire. Toeschouwers: 20.109. Racing Genk: Koteles, Anele, Nadson, Jone-leit, Pudil(90’ Durwael), Van den Borre (85’ Buffel), Hubert, Tozser, De Bruyne (90’ Limbombe), Barda, Ogunjimi. Beerschot: Maes, Van der Heyden, Mikulic, Kagelmacher, Malul, Goor (86’ Custovic), Delic, De Decker (69’ Omolo), Francois, Dayan (69’Sidibe), MacDonald. Doelpunten:20’ Tozser 1-0, 31’ Barda 2-0, 35’ Hubert 3-0, 74’ Kagelmacher 3-1. Gele kaart: Joneleit (fout).